Nezobrazuje se vám tento email správně?Zobrazit v prohlížeči
3 bulletin červenec 2019 Léto 2021
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,
léto je tu a s ním i doba výletů a dovolených. Na co se můžete těšit? Celé prázdniny se v Kladském pomezí ponesou v duchu zážitků, nových poznatků i zábavy díky česko-polskému projektu Festival zážitků! Devět míst na české i polské straně hranice ožije tradicemi. Festivalové aktivity budou probíhat každý prázdninový den s opakováním v týdenních cyklech. Účastníci se seznámí s nejrůznějšími řemesly, regionálními zvyky či tradičními pokrmy a jejich výrobou. Součástí bude i soutěž o věcné ceny a mimořádný zážitek pro toho, komu se jako prvnímu podaří navštívit sedm festivalových míst. Pro více informací navštivte web www.festivalzazitku.cz.
Rodiny s dětmi jistě potěší pokračování oblíbené cestovatelské soutěže Toulavý baťoh, která plynule navazuje na loňský ročník. Na webu www.toulavybatoh.cz najdete zajímavé tipy na výlety, během kterých můžete zábavnou formou poznávat krásy našeho kraje a vyhrát i některou ze zajímavých cen.
Nezapomeňte, že na svých cyklotoulkách naším krajem můžete využít i dvě pravidelné linky cyklobusů, kterými se můžete svézt z Hradce Králové přes Jaroměř, Českou Skalici, Náchod, Hronov, Polici nad Metují, Teplice nad Metují, Adršpach a Trutnov, až na Pomezní boudy. Druhá linka vyjíždí z Náchoda do polské Kudowy-Zdrój a Karlówa. Spoustu dalších novinek a inspirace, kam se v létě v našem regionu vydat za zážitky, poznáním či do přírody najdete v letních novinách Kladského pomezí, které si můžete vyzvednout v informačních centrech. Prolistovat si je můžete také v elektronické podobě na našem webu.

Užijte si krásné a pohodové prázdniny plné zážitků!

Markéta Venclová
CO SE UDÁLO
Cyklotoulky
Cyklotoulky opět zamířily do Kladského pomezí V květnu proběhlo v Kladském pomezí natáčení jednoho z dalších dílů oblíbeného televizního pořadu pro cyklonadšence s názvem Cyklotoulky. Tentokrát se jeho tvůrci projeli na kole křížem krážem Jestřebími horami. Na jeho vysílání se můžete těšit v srpnu.více informací
Rtyně
Rtyně v Podkrkonoší hostila konferenci Léto v Kladském pomezí Tradiční regionální konference se letos uskutečnila v úterý 29. června 2021 v kině Na  Rychtě ve Rtyni v Podkrkonoší. Zástupci turistických atraktivit našeho regionu na ní prezentovali novinky, které chystají pro své návštěvníky v letošní sezóně.

více informací
Setkání íčkařů
Proběhlo setkání pracovníků informačních center Zástupci IC se sešli v pondělí 14. 6. 2021, aby si vyměnili informace o přípravách na letošní sezónu. Setkání bylo zahájeno v Muzeu magie v Jaroměři a poté se účastníci přesunuli do nedalekých Říčních a slunečních lázní na břehu řeky Úpy.více informací
127a1e8f-437a-4445-a367-ac77feb856bd.png
Vyšly letní noviny Kladského pomezí Najdete v nich inspiraci, kam se v našem regionu vydat za zážitky, poznáním či za kulturou. Nechybí ani tipy na aktivní dovolenou, mnoho zajímavostí a novinek. Noviny jsou k dostání na pultech informačních center nebo v elektronické verzi na našem webu.přečíst online
Cyklobusy
Oblíbené cyklobusy jsou již v plném provozu Na konci května vyjela červená linka z Hradce Králové přes Jaroměř, Českou Skalici, Náchod, Hronov, Polici nad Metují, Teplice nad Metují, Adršpach a Trutnov, až na Pomezní boudy. Od 26. června je možné využít i modrou linku z Náchoda do polské Kudowy-Zdrój a do Karlówa.
více informací
Ubytování
Využijte prezentaci ZDARMA v novém online katalogu ubytování Patříte mezi provozovatele ubytovacích služeb na území Kladského pomezí nebo v některém z našich členských či partnerských měst a obcí? Využijte možnosti prezentace vašeho ubytovacího zařízení v online katalogu ubytování Kladského pomezí na letošní rok zcela ZDARMA!více informací
Farma Wenet
Farma Wenet v Toulavé kameře Jedna z reportáží cestovatelského pořadu České televize s názvem Toulavá kamera v dubnu zavítala za zvířátky na oblíbenou Farmu Wenet v Broumově. O tom, jak se za poslední roky rozrostla, pohovořili její majitelé Martin Weber a Martin Netík. Pokud jste pořad propásli, pusťte si reportáž online.

přehrát video
Omalovánky
Novoměstské osobnosti jako (vy)malované Nové Město nad Metují si v letošním roce připomíná 520. výročí od svého založení. K jeho slávě i blahobytu přispěla řada osobností, které představuje nová omalovánka. Tu ve spolupráci s Vydavatelstvím Oblak připravilo zdejší informační centrum.více informací
Žaltman
Rozhledna Žaltman má nové logo Nová rozhledna Žaltman byla otevřena pro veřejnost 24. září 2020 a těší se velkému zájmu turistů. Doposud byla prezentována jenom názvem rozhledny, nyní ke komunikaci přibylo také logo rozhledny a samostatná značka rozhledny Žaltman.více informací
Vízmburk
Toulavá kamera navštívila Havlovice i nedaleký hrad Vízmburk Oblíbený pořad Toulavá kamera se na konci dubna vydal objevovat krásy obce Havlovice i nedalekého hradu Vízmburk, kterému se přezdívá "České Pompeje". Reportáž si můžete pustit také online.přehrát video
NA ČEM PRACUJEME
Festival zážitků
Léto 2021 ve znamení zážitků! Rádi byste si v létě užili něco netradičního, zábavného a zároveň poučného? V Kladském pomezí máte ideální příležitost! Celé prázdniny se v našem regionu ponesou vnbsp;duchu zážitků díky třetímu ročníku česko-polského projektu Festival zážitků, tentokrát na téma tradice.
navštívit web
Toulavý baťoh
Cestovatelská hra s Toulavým baťohem pokračuje Přemýšlíte nad tím, kam se vypravit s vašimi dětmi? Toulavý baťoh má pro vás pestrou nabídku tipů na výlety, během kterých můžete zábavnou formou poznávat krásy Kladského pomezí. Ale to není vše. Zapojit se můžete i do cestovatelské hry o hodnotné ceny.
navštívit web
Božena
Užijte si léto s Boženou! Vydejte se společně s námi do malebného kraje Boženy Němcové a projděte si známá místa z románu Babička. V rámci projektu Božena 200 byla v loňském roce vydána praktická tiskovina, která se stane skvělým průvodcem na vašich cestách.
navštívit web
Čapek
Vydejte se po stopách sourozenců Čapkových Kladské pomezí má tu čest být rodištěm řady literárních velikánů. Mezi ně řadíme i sourozence Čapkovy. Nechte se zavést do kraje Devatera pohádek, inspiraci získáte v tištěné mapě s tipy na výlety.
navštívit web
NECHTE SE INSPIROVAT
Wenet
Na farmě Wenet v Broumově jsou nachystaní na letní sezónu Po celé léto tu mají otevřeno denně od 10 do 17 hodin. Těšit se můžete na spoustu roztomilých zvířátek i úžasné prostředí s krásnými panoramatickými výhledy. Nově je zpřístupněn další okruh, kde na návštěvníky čekají kravky zebu, lamy alpaky a další zajímavosti.
více informací
Mýdla Amálka
Nové výrobky značky Mýdla Amálka v infocentru v Malých lázních Informační centrum v Malých lázních Běloves rozšířilo svůj sortiment o voňavé výrobky z náchodské rodinné manufaktury Mýdla Amálka, které se pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí. Nově tu můžete zakoupit koupelové soli a mýdlové knoflíky do šatníku s originálním lázeňským motivem.
více informací
Beránek
Hotel U Beránka navazuje na tradice Ochutnejte dezerty, poháry a cukrářské výrobky vytvořené s odkazem na vídeňské mistry kaváren. Cílem je navázat na C. K. mocnářství, na naše babičky. Těšit se můžete na klasiku v podobě Sachrova dortu, dobrého štrůdlu, koláčů s drobenkou a kremeše i domácí čokoládové pralinky, čokolády i výrobky ve tvaru beránka.

více informací
Velichovky
Lázně Velichovky nabízejí postcovidovou léčbu Lázně Velichovky 1897 se specializují na léčbu onemocnění pohybového aparátu. Nově, pro klienty, kteří prodělali infekční onemocnění COVID-19, připravili postcovidovou léčbu pro posílení imunity a zmírnění následků, jako je kašel, dušnost, únava, bolesti hlavy, kloubů, brnění, mravenčení.
Více informací
Doskočilová
Novinka z dílny šperkařky Jany Doskočilové Představujeme vám další novinku z dílny šperkařky Jany Doskočilové, jejíž výrobky se pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí. Tentokrát svůj sortiment rozšířila o Andělské klíčenky z cínu s různými druhy polodrahokamů. Zakoupit je budete moci ve vybraných infocentrech nebo na webu www.atelierjanule.cz.
Více informací
Žireč
Svatoanenské zahradní slavnosti V Domově sv. Josefa v Žirči letos slaví významné jubileum, 20 let trvání pomoci lidem s roztroušenou sklerózou, 20 let krásné tradice Svatoanenských zahradních slavností. Přijďte se 24. 7. 2021 od 10 hodin pobavit kulturním programem na čtyřech scénách, účastnit se ranní mše, navštívit řemeslný jarmark plný krásných věcí a zručných řemeslníků.

Více informací
Kalinayová
Novinka z dílny Terézie Kalinayové Paní Terézie Kalinayová, jejíž výrobky se pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí, představuje další novinku ze své dílny, kterou připravila ve spolupráci se svými dvěma kolegyněmi. Tentokrát se jedná o historické edukativní omalovánky provázející historií pevnosti Klodzko, kde je můžete i zakoupit.Více informací
Hloušková
Vydejte se na prohlídku bylinkové zahrady Rádi byste se dozvěděli něco zajímavého o účincích léčivých rostlin a o jejich pěstování? Vyrazte na prohlídku bylinkové zahrady paní Martiny Hlouškové z Červeného Kostelce, jejíž výrobky se pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí.

Více informací
bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku, Twitteru a Instagramu Staňte se naším fanouškem hned na třech sociálních sítích, kterými jsou Facebook, Twitter a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu a na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha: Jan Záliš, Markéta Tomanová, Tomáš Menec, Markéta Venclová, Eva Hanoutová, Andrea Zákravská, Martina Hloušková, Jana Doskočilová, Andrea Kollová, Terézie Kalinayová, archivy Kladské pomezí o.p.s., Lázně 1897 s.r.o., Farma Wenet, Malé Svatoňovice, Hotel U Beránka.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY
4a50334b-bf42-42f8-8f70-3b90b3f78472.pngKladské pomezí
Krajina příběhů
Odhlásit se z newsletteru