Nezobrazuje se vám tento email správně?Zobrazit v prohlížeči
2 bulletin duben 2022 Jaro 2022
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,

určitě jste si na první pohled všimli, že náš pravidelný bulletin změnil svůj vzhled.
Kladské pomezí v letošním roce slaví 25 let od svého vzniku, a jako dárek jsme si nadělili zbrusu nové LOGO, se kterým souvisí i změna grafického vizuálu. Doufáme, že se vám bude líbit.

Období prázdnin a letního cestování je tu, a proto i my pro vás máme pestrou nabídku tipů na výlety křížem krážem Kladským pomezím:
TOULAVÝ BAŤOH - oblíbená cestovatelská hra pro rodiny s dětmi
FESTIVAL ZÁŽITKŮ - web plný netradičních výletů a zajímavých zážitkových aktivit
BOŽENA - cestujte po stopách života a díla spisovatelky Boženy Němcové
ČAPEK - tipy na výlety s čapkovskou tématikou

Mnoho další inspirace najdete v novém turistickém magazínu LÉTO V KLADSKÉM POMEZÍ.

Užijte si krásné léto plné nezapomenutelných vzpomínek.
CO SE UDÁLO
25 let
KLADSKÉ POMEZÍ SLAVÍ 25 LET! Při této příležitosti vznikla na našem webu speciální sekce "25 LET", kde najdete mnoho zajímavých informací. Co je naší náplní, jakých úspěchů jsme dosáhli a co všechno jsme za dobu naší existence realizovali. Pustit si můžete také krátké video ohlédnutí za naší činností.
více informací
logo
Kladské pomezí má nové logo K pětadvacetinám své existence si společnost destinačního managementu Kladské pomezí nadělila nové logo. Zrcadlí se v něm hladina vodní nádrže Rozkoš, která se propojuje se symbolikou cest, objevování, toulání a také návratů. Jeho autorem je Jan Flieger, který ztvárnil i logo původní.
více informací
konference
Pivovar Primátor hostil konferenci Léto 2022 v Kladském pomezí Tradiční regionální konference se letos uskutečnila ve středu 25. května 2022 v návštěvnickém centru Pivovaru Primátor v Náchodě. Zástupci turistických atraktivit na ní představili novinky, které chystají pro návštěvníky v letošní sezóně. více informací
časopis
Vyšel nový turistický časopis „Léto v Kladském pomezí“ V letošním jubilejním roce došlo k zásadní změně! Po 13 letech se noviny proměnily v turistický časopis, který je plný inspirace a tipů na letní výletování. K dostání je zdarma na pultech informačních center našeho regionu a v online podobě na našem webu.
přečíst online
Rozkoš
Výroční zpráva Kladského pomezí za rok 2021 Na webu Kladského pomezí najdete výroční zprávu za rok 2021, ve které se dočtete informace našich aktivitách, realizovaných projektech i turistických produktech. Její součástí je také finanční zpráva o hospodaření organizace.
přečíst online
setkání IC
Proběhlo setkání íčkařů Kladského pomezí V pátek 27. května proběhlo v příjemném prostředí zahradní kavárny Trees v Červeném Kostelci pravidelné setkání pracovníků informačních center Kladského pomezí. Účastníci pohovořili o plánovaných akcích, ale také o tom, jaké novinky připravují.

více informací
cyklotoulky
Cyklotoulky v Kladském pomezí V květnu proběhlo v Kladském pomezí natáčení dalšího z dílů televizního pořadu Cyklotoulky, který každý týden přináší zajímavé tipy na výlety pro všechny cyklonadšence. Tentokrát se jeho tvůrci v čele s Vilémem Dubničkou vydali objevovat turistické atraktivity v okolí vodní nádrže Rozkoš.
přehrát video
produkty
Certifikovali jsme nové regionální výrobky Řady stávajících výrobků, které se pyšní certifikátem Regionální produkt Kladského pomezí, se rozrostly o kolekce ložního prádla značky Darré Náchod s autorskými vzory a kresbami, a dále o Omalovánkový průvodce městy Kladského pomezí autorky Michaely Luňákové ze Studnice.
více informací
cyklobusy
Byl zahájen provoz turistických autobusů s přepravou kol Kladské pomezí je díky svému rozmanitému reliéfu rájem cyklistů. K přepravě na atraktivní místa našeho regionu nebo pro zpáteční cestu můžete v turistické sezóně využít několik linek turistických autobusů s přepravou kol, které se poprvé rozjely na konci května.

více informací
Trees
Kladské pomezí představuje své nové partnery Svaz cestovního ruchu Kladské pomezí se rozrostl o Sdružení pro Vízmburk, což je skupina místních nadšenců, kteří se starají o rozkvět a provoz stejnojmenného hradu nedaleko Havlovic, a společnost Trees, která se zaměřuje na realizace a rekonstrukce zahrad, ale také provozuje zahradní kavárnu v Červeném Kostelci.
více informací
influenceři
Kladské pomezí ve videospotu zahraničních influencerů V loňském roce navštívila východní Čechy dvojice polských influencerů žijících ve Francii. Během jejich pobytu vznikl poutavý spot, ve kterém najdete i známá místa Kladského pomezí.
přehrát video
Toulavka
Toulavá kamera navštívila náchodský zámek Oblíbený cestovatelský pořad Toulavá kamera zamířil na začátku května na Státní zámek Náchod. Reportáž představila prostory, které připomínají pobyt posledních majitelů - rodu Schaumburg-Lippe.
přehrát video
Hamra
Kladské pomezí se účastnilo náchodského Dne pro rodinu V sobotu 11. června na náchodském atletickém stadionu Hamra proběhl Den pro rodinu, na kterém nechyběl ani propagační stánek Kladského pomezí! Nachystána byla pestrá nabídka našich propagačních materiálů, ale především kvíz s tematikou Toulavého baťohu. Za jeho správné vyplnění čekala soutěžící zasloužená odměna.

více informací
Technické památky
Tomáš Hanák navštívil technické památky Královéhradeckého kraje Tomáš Hanák v roli průvodce a moderátora představuje v cestovatelském pořadu technické památky českých zemí. V dílu, který měl premiéru ve středu 25. května zamířil do Královéhradeckého kraje a nevynechal ani Kladské pomezí. Navštívil mlýn a vodní mandl v Ratibořicích, Železniční muzeum Výtopna v Jaroměři a Jurkovičův most v Novém Městě nad Metují.
přehrát video
Piknik
Užijte si piknik v Malých lázních! Informační centrum Malé lázně ve spolupráci s kavárnou Kolonáda Café přináší novou službu pro návštěvníky. Můžete si objednat piknikový koš plný čerstvých dobrot a užít si příjemné posezení v zahradě Vily Komenský! Pokud byste chtěli své blízké potěšit a obdarovat něčím netradičním, po předchozí domluvě je možné nechat si vyhotovit také dárkový poukaz.

více informací
MBN
Muzeum Boženy Němcové představuje novinky letošní sezóny V expozici Boženy Němcové si návštěvníci mohou prohlédnout nový velkoformátový rodokmen spisovatelčiny rodiny nebo vyzkoušet vzdělávací program "Výlet s Barunkou Panklovou do 19. století". K vidění je také expozice Bitva u České Skalice 28. 6. 1866. V průběhu sezóny jsou stálé expozice doplněny zajímavými výstavami.
více informací
Velichovky
Kladské pomezí se účastnilo Mise Velichovky 2022 V neděli 8. května proběhlo slavnostní otevření lázeňské sezóny v lázních Velichovky spojené s připomínkou konce 2. světové války, ale také příjezdu ozbrojeného konvoje 23. průzkumné squadrony do Velichovek. Se svým propagačním stánkem tu nechyběli ani zástupci Kladského pomezí!
více informací
Josefovské louky
Toulavá kamera navštívila ptačí park Josefovské louky Nedaleko od pevnosti Josefov, na loukách mezi Metují a Starou Metují, se rozkládá významná ornitologická oblast zvaná Ptačí park Josefovské louky. Začal tu vznikat již v roce 2006 a do této chvíle tu ornitologové napočítali již okolo 200 druhů opeřenců. Vydejte se na jeho prohlídku prostřednictvím reportáže pořadu Toulavá kamera.
přehrát video
Žďárky
Vydejte se na kole Kladským pomezím a získejte odměnu Na kole Kladským pomezím - tento název je spojen s otevřením nových cyklotras a cyklostezek. Jeden z dokončených úseků má i obec Žďárky, ve které byly umístěny také 4 nové turistické informační tabule. Pro všechny příznivce cykloturistiky je navíc v rámci projektu připravena zajímavá soutěž.
více informací
MAS
Novinky z místních akčních skupin Cílem místních akčních skupin je rozvoj daného území a zlepšení kvality života prostřednictvím financí z EU i z národních programů. "MASky" podporují rozvoj podnikání, pečují o krajinu, rozvíjí vzdělávání i sociální programy. Přečtěte si, jaké projekty společně realizovaly MAS Stolové hory a MAS Mezi Úpou a Metují.
více informací
NA ČEM PRACUJEME
Božena
Užijte si léto s Boženou! Vydejte se společně s námi do malebného kraje Boženy Němcové v roce, kdy si připomínáme výročí 160 let od úmrtí slavné spisovatelky. Projděte si nejen místa známá z románu Babička. Skvělým průvodcem vám bude praktická skládačka, která vás seznámí i s jejím životním příběhem.
navštívit web
Toulavý baťoh
Vyrazte na výlet s Toulavým baťohem Pokud máte rádi rodinné toulky napříč zajímavými místy Kladského pomezí a oblíbili jste si soutěž s Toulavým baťohem, máme pro vás skvělou zprávu! Zapojit se můžete do dalšího ročníku populární cestovatelské hry. Slosování hlavních cen proběhne 4. října 2022.
více informací
čapek
Vydejte se po stopách sourozenců Čapkových Kladské pomezí má tu čest být rodištěm řady literárních velikánů. Mezi ně řadíme i sourozence Čapkovy. Nechte se zavést do kraje Devatera pohádek, inspiraci získáte v tištěné mapě s tipy na výlety nebo na tematickém webu.
navštívit web
festival zážitků
Užijte si léto plné zážitků Rádi byste v létě zažili něco nezapomenutelného a netradičního? Navštivte náš web, který je plný neobvyklých zážitkových aktivit v Kladském pomezí. Těšit se můžete na speciální kostýmované prohlídky, dobrodružné programy, interaktivní hry či exkurze a mnoho dalšího.
navštívit web
NECHTE SE INSPIROVAT
kočárky
Muzeum kočárků zahájilo letošní sezónu s novými exponáty Muzeum starožitných kočárků, panenek a patentních listin v Náchodě vítá své návštěvníky od poloviny května až do poloviny září. Otevřeno je denně od 10 do 16 hodin. Kromě rozsáhlých stávajících expozic ve dvou podlažích se návštěvníci mohou těšit na spoustu nových exponátů.
více informací
Josefov
Vydejte se Po stopách dezertéra v pevnosti Josefov! V červenci a v srpnu se návštěvníci Pevnosti Josefov budou moci kromě klasických prohlídek vydat také na speciální program "Po stopách dezertéra". Během svého putování budou hledat indicie, jež je dovedou k rozklíčování nejasného osudu vojáka Vincenta Stárka z Rasošek.
více informací
tommy
Hotel Tommy otevírá novou soukromou wellness zónu HOTEL TOMMY WELLNESS & SPA zahajuje od 1. 7. 2022 provoz nové soukromé wellness zóny s názvem „LION SPA“. Hosté se mohou těšit na romanticko-relaxační chvíle v „parních lázních“, úžasnou koupací vanu deluxe s aromakoupelemi, masážní zážitkovou sprchu a vyhřívaná lehátka. více informací
Rozkoš
Autocamp Rozkoš zve na setkání BMW automobilů Srdečně vás zveme na již 6. sraz automobilů BMW E34, který proběhne ve dnech 15.-17. července 2022 v areálu Autocampu Rozkoš. Chybět nebude tombola, dobré jídlo a pití, spanilá jízda a hromada soutěží ve všech možných i nemožných kategoriích.

více informací
žireč
Svatoanenské zahradní slavnosti Srdečně vás zveme na 21. Svatoanenské zahradní slavnosti, které proběhnou v sobotu 23. července v Domově sv. Josefa v Žirči. Těšit se můžete na zábavný den s bohatým kulturním programem pro všechny generace. Přijďte podpořit jediné zařízení v celé ČR, které poskytuje komplexní rehabilitační péči nemocným roztroušenou sklerózou.

více informací
terezie
Novinky z dílny Terézie Kalinayové Paní Terézie Kalinayová, jejíž výrobky se pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí, představuje další novinku ze své dílny. Jedná se o látkové panenky kolekce Historie hrou a koníky, při jejichž tvorbě prvně využívá konopné plátno. Obojí je snahou o ekologickou přírodní hračku české ruční výroby a zpracování lokálních přírodních surovin.
více informací
bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku, Twitteru a Instagramu Staňte se naším fanouškem hned na třech sociálních sítích, kterými jsou Facebook, Twitter a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu a na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha: Martin Veselý, Jan Záliš, Tomáš Menec, Markéta Tomanová, Piotr Kroczak & Bien Voyager, Terézie Kalinayová, archivy Kladské pomezí o.p.s., Česká televize, Darré Náchod, Trees s.r.o., Lázně Velichovky 1897, obec Žďárky, MAS Stolové hory, Malé Svatoňovice, Muzeum starožitných kočárků, panenek a patentních listin, MKS Jaroměř, Hotel Tommy Wellness & Spa, Jozef Struňák, Domov sv. Josefa Žireč.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY