Nezobrazuje se vám tento email správně?Zobrazit v prohlížeči
2 bulletin duben 2022 Jaro 2022
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,

léto je nenávratně pryč a společně s ním i hlavní turistická sezóna v našem regionu.
My však nemáme důvod ke smutku, protože i letos jste naši destinaci hojně navštěvovali
a věříme, že jste si prázdniny užili naplno.

V nejlbližší době se můžete těšit na následující:

VYLOSOVÁNÍ VÝHERCŮ SOUTĚŽE S TOULAVÝM BAŤOHEM
Proběhne již 4. října 2022.

VYDÁNÍ ZIMNÍHO MAGAZÍNU KLADSKÉHO POMEZÍ
Jeho přípravy míří do finále a v informačních centrech bude k dostání v průběhu listopadu.

SPUŠTĚNÍ NAROZENINOVÉ SOUTĚŽE
Kladské pomezí letos slaví 25 let a jako vyvrcholení oslav pro vás v závěru roku připravujeme soutěž o zajímavé ceny.

Užijte si krásný podzim v Kladském pomezí.
CO SE UDÁLO
traily
Česká Skalice otevřela první trailové okruhy v Kladském pomezí Pilotní projekt trailů v České Skalici je koncipován jako seznamovací okruh pro začínající zájemce o terénní cyklistiku.
2 km dlouhá trasa je rozdělena do dvou okruhů.
více informací
gvun
Galerie výtvarného umění v Náchodě otevřela nové prostory Nová galerie Malá byla otevřena 24. srpna ve Španielově pasáži. Najdete ji na adrese Plhovská 862 v Náchodě. Její provoz byl zahájen výstavou a přednáškou Darji Lukjanenko.
více informací
RP
Poznejte rozmanitost regionálních výrobků Kladského pomezí Již od roku 2016 se řadíme mezi regiony s vlastní ochrannou známkou regionálních výrobků - Regionální produkt Kladského pomezí. Najdete mezi nimi různé pochoutky, šperky, keramiku, bytové doplňky, mýdla a koupelové soli, ale také výrobky, které potěší především děti.
více informací
nofi
Nová éra Novoměstské filharmonie Vedení orchestru přebírají staronové tváře. Jedná se o tým, který se již roky podílel na koncertní i organizační činnosti Novoměstské filharmonie (NoFi). Trojici lídrů tvoří Eliška Kratěnová (ředitelka orchestru), Marek Klimeš (dirigent) a Jan Halda (manažer). Již brzy zahájí své podzimní turné.

více informací
NA ČEM PRACUJEME
Noviny
Zimní magazín Kladského pomezí je na cestě! Přípravy zimního magazínu Kladského pomezí míří do finále. Na pultech informačních center bude k dispozici zdarma v průběhu listopadu. Přečíst si jej budete moci také v elektronické podobě, kterou najdete na našich webových stránkách.
archiv tisku
Toulavý baťoh
Blíží se vyhlášení vítězů soutěže s Toulavým baťohem Slosování o hodnotné ceny v podobě zajímavých pobytů a rodinných vstupenek proběhne 4. října 2022. Výherci budou kontaktování a výsledky slosování najdete v aktualitách na našem webu a také Facebooku.
více informací
soutěž




Kladské pomezí letos slaví 25 let a připravuje narozeninovou soutěž Narozeninová soutěž zakončí oslavy letošního 25. výročí naší organizace. Během 5 týdnů se vás budeme ptát
na 5 otázek, vylosujeme 5 výherců a předáme 5 zajímavých cen.
Startujeme v listopadu 2022. více informací
NECHTE SE INSPIROVAT
sirupy
Bylinné sirupy Martiny Hlouškové nově v infocentru v České Skalici Martina Hloušková, jejíž sirupy nesou označení Regionální produkt Kladského pomezí, letos navázala spolupráci s Informačním centrem Česká Skalice. Výsledkem jsou 3 druhy sirupů se speciálními etiketami tematicky zaměřenými na Ratibořice, Babičku a Boženu Němcovou. Ke každé etiketě byla vybrána také vlastní příchuť - lípa, mateřídouška a levandule.
více informací
Rozkoš
Mýdla Amálka provoněla Náchodské Kuronské slavnosti Náš certifikovaný výrobce, Mýdla Amálka, provoněl v sobotu 10. září se svým stánkem s ručně vyráběnými mýdly a koupelovými solemi celé náchodské náměstí, kde se konaly tradiční Kuronské slavnosti. Pokud jste akci nestihli a rádi byste si nějaký praktický voňavý dárek také zakoupili, můžete si vybrat ve vybraných prodejních místech našeho regionu a také na e-shopu.
více informací
Darré
Darré představuje nové dekorační povlaky od Pavlíny Kourkové Novinkou v sortimentu náchodské firmy Darré, jejíž výrobky se pyšní certifikací Regionální produkt Kladského pomezí, jsou dekorační povlaky na polštářky, které vznikly z úžasné spolupráce se světově proslulou botanickou malířkou Pavlínou Kourkovou.

více informací
trees
TREES Červený Kostelec zve na Vánoční zahradní trh Přijďte si v sobotu 3. prosince užít předvánoční atmosféru do zahradnictví TREES. Budete moci zakoupit vánoční dekorace, ozdoby, brokátové sukně, knihy, keramiku, dřevěné šperky, recyklované tašky, přírodní kosmetiku, výrobky z medu a vosku, designové batohy a tašky a další.
více informací
bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku, Twitteru a Instagramu Staňte se naším fanouškem hned na třech sociálních sítích, kterými jsou Facebook, Twitter a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu a na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha:
Tomáš Menec, Jan Záliš, Terézie Kalinayová, archivy Kladské pomezí o.p.s., Novoměstská filharmonie, Galerie výtvarného umění Náchod, město Česká Skalice, Informační centrum Česká Skalice, Darré Náchod, Trees Červený Kostelec.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY