2 bulletin duben 2022 Jaro
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,

zima utekla jako voda, a my už vyhlížíme jaro a společně s ním také začátek nové turistické sezóny. Na jaké novinky se v Kladském pomezí můžete těšit?

Bezpochyby největším lákadlem bude procházka po revitalizovaném náchodském
Zámeckém kopci, který nabízí zcela nové výhledy i možnosti odpočinku.
Už se nemůžeme dočkat, až se vše zazelená a rozkvete.

Po celkové rekonstrukci se otevírá také Wenkeův dům, ve kterém sídlí Městské muzeum v Jaroměři. Objekt byl vybudován na začátku 20. století jako obchodní dům a patří mezi přední díla české moderní architektury. Nyní se návštěvníci mohou těšit na novou expozici.

Mnoho dalších novinek a tipů na výlety bude představeno na dubnové konferenci
Léto v Kladském pomezí, která se tradičně pořádá k zahájení turistické sezóny.

Přejeme vám krásné slunečné jarní dny.
CO SE UDÁLO
speciál
Speciál Kladské pomezí v příloze MF DNES Inspirace na cesty, kulturní akce, ale také rozhovory se zajímavými osobnostmi našeho regionu - to vše se můžete dočíst ve Speciálu Kladské pomezí, který vyšel jako příloha Mladé fronty DNES v pátek 24. února.
Že jste si vydání nestihli koupit? Nezoufejte a přečtěte si jeho elektronickou podobu pohodlně online.
přečíst online
hospody
Příběhy starých hospod v Královéhradeckém kraji Herec Josef Polášek poodkrývá minulost a jedinečnou atmosféru starých hospod v osmidílném pořadu České televize. Nevynechal ani Královéhradecký kraj. Jedním navštívených míst byla hospůdka Port Artur v Náchodě, ve které sedával a hrával se swingovou kapelou spisovatel a zdejší rodák Josef Škvorecký.
přehrát online
veletrh
Město Náchod prezentovalo Kladské pomezí na veletrhu Holiday World Ve dnech 17.-19. března 2023 proběhl v pražských Letňanech 31. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World & Region World 2023. Kladské pomezí reprezentovali zástupci Městského informačního centra Náchod ve společné expozici Královéhradeckého kraje. Zájem byl o tipy na cyklovýlety, pěší i rodinné výlety.
více informací
presstrip
Presstrip zástupců polských cestovek v Kladském pomezí Ve dnech 18. a 19. března 2023 se uskutečnil presstrip zástupců 56 polských cestovních kanceláří do Kladského pomezí. Účastníci nahlédli pod pokličku výroby piva v Pivovaru Primátor, užili si komentovanou prohlídku historického centra Nového Města nad Metují i Náchoda a navštívili unikátní Muzeum starožitných kočárků.
více informací
rozhledny
Rozhlédněte se v krajině výhledů Rozmanitá zvlněná krajina česko-polského pohraničí je jako stvořená k dalekým výhledům, a proto není divu, že na jejím území najdeme pěknou řádku rozhleden. Vystoupejte na některou z nich a užijte si dechberoucí pohledy z ptačí perspektivy. Většina je přístupná celoročně bez omezení.

více informací
procházky
Vydejte se na procházku V zimě jsme pro vás vytipovali tři trasy na příjemné procházky zasněženou krajinou Kladského pomezí. Vychutnat si je však můžete i v jarních měsících, kdy se vše začíná zelenat. Zláká vás více pěší výlet do náchodských Malých lázní, do Babiččina údolí nebo po nové Geostezce Libchyňským údolím?
více informací
Toulavka
Toulavá kamera navštívila Jaroměř Jeden z lednových dílů oblíbeného cestovatelského pořadu České televize zamířil za krásami a pamětihodnostmi historického centra královského věnného města Jaroměř. Pokud jste reportáž propásli, můžete si ji přehrát online.

přehrát online
muzeum
Náchod si vypráví Muzeum Náchodska s podporou partnerských kulturních a vzdělávacích institucí aktuálně realizuje projekt "Učíme (se) příběhy", který se skládá ze série storytellingových workshopů. Tím si v praxi ověřuje, že vyprávěním je možné se kreativně učit i budovat a utužovat komunitu.
více informací
NoFi
Novoměstská filharmonie zahájila rok 2023 koncertováním Hned na začátku ledna si zahrála v akusticky parádním společenském centru KINO 70 v Dobrušce a ve společenském centru v Solnici. Zaznělo několik částí Mé vlasti od Bedřicha Smetany a vybrané Slovanské tance Antonína Dvořáka.
více informací
rtyně
Město Rtyně v Podkrkonoší zve na výlety do Polska Město Rtyně v Podkrkonoší pořádá pro veřejnost dva celodenní výlety do polských měst Klodzko a Wroclaw. Oba zájezdy se uskuteční v průběhu června a výlet do Klodzka je vhodný i pro rodiny s dětmi. Rezervace je nutná!
více informací
perníky
Perníčky Ivety Pokorné poprvé na Josefovském masopustu Paní Iveta Pokorná z Náchoda, jejíž perníčky nesou označení Regionální produkt Kladského pomezí, se letos poprvé se svým zbožím zúčastnila tradičního Josefovského masopustu a akci si díky pohodové atmosféře, milým lidem i veselým maskám moc užila.

více informací
amálka
Mýdla Amálka vytvořila mýdlové kytice pro první dámy 24. ledna 2023 proběhlo na náchodské radnici setkání prezidentů České a Polské republiky. Starosta Jan Birke obdaroval obě první dámy originálními voňavými mýdlovými kyticemi, které pro město Náchod vyrobila zdejší firma Mýdla Amálka, jejíž výrobky se pyšní značkou Regionální produkt Kladského pomezí.
více informací
NA ČEM PRACUJEME
nová sezona
Kladské pomezí míří do nové turistické sezóny Bezpochyby největším lákadlem bude procházka po revitalizovaném náchodském Zámeckém kopci. Po celkové rekonstrukci se otevírá Wenkeův dům, ve kterém sídlí Městské muzeum v Jaroměři. Více novinek a tipů na výlety představíme na dubnové konferenci Léto v Kladském pomezí.
více informací
magazín
Chystáme nový magazín Léto v Kladském pomezí Přípravy letního magazínu Kladského pomezí jsou v plném proudu. Vychází 19. května a hned poté si jej budete moci vyzvednout zdarma v informačních centrech. Dostupný bude také v elektronické podobě na našich webových stránkách.

archiv tisku
toulavý baťoh



Připravujeme další ročník soutěže s Toulavým baťohem Pokud máte rádi rodinné toulky napříč zajímavými místy Kladského pomezí a oblíbili jste si soutěž s Toulavým baťohem, máme pro vás skvělou zprávu! Již nyní totiž aktivně připravujeme další ročník této populární cestovatelské hry. navštívit web

NECHTE SE INSPIROVAT
beránek
Velikonoce v Beránku Jaro klepe na dveře a Hotel U Beránka v Náchodě, kromě tradiční slavnostní výzdoby, pro své hosty připravil i speciální slavnostní menu. Těšit se můžete na spoustu delikates v moderní gastronomické úpravě a poctivých dezertů z hotelové cukrárny. Naplánujte si klidný sváteční pobyt, vybírat je možné z pobytových balíčků, ušitých přímo na míru.
více informací
wenet
Jaro na farmě Wenet S přicházejícím jarem se na farmě Wenet v Broumově posouvá i otevírací doba. Otevřeno je každý den od 10 do 17 hodin, a čeká na vás spousta zvířátek, jako jsou velbloudi, lamy, pštrosi, ovečky, kozy, papoušci a další. Na některá si ve venkovních výbězích budete muset počkat až do května, kdy už nebudou hrozit venkovní mrazíky. Poté zde budou k vidění opět až do zimy.
více informací
osowka
Navštivte podzemní město Osówka Soví hory v polském Dolním Slezsku skrývají mnohá tajemství související s poklady německé Třetí říše a temným obdobím druhé světové války. Jaro a léto jsou skvělým obdobím k návštěvě Podzemního města Osówka. Jedná se o komplex podzemních štol, nadzemních budov a bunkrů vybudovaných Němci za druhé světové války, o kterém dodnes není známo, k jakému účelu měl přesně sloužit.
více informací
Žacléř
Obnova památkových objektů Julie v hornickém skanzenu v Žacléři V hornickém skanzenu v Žacléři bude letos dokončena obnova památkových objektů jámy Julie – strojovny a šachetní budovy s ventilátorovnou. Celkovým restaurováním procházejí i všechny stroje a elektrozařízení. Stavba bude dokončena do 31. května, od 2. června 2023 se objekty opět stanou součástí prohlídkové trasy.

více informací
trees
Koncerty v zahradní kavárně Trees Do Zahradní kavárny Trees v Červeném Kostelci můžete pravidelně zajít nejen na šálek kávy, ale také za dobrou hudbou. Na letošní sezónu je opět připraven bohatý hudební program. Vstupenky jsou již v prodeji, a zakoupíte je přímo na místě, v informačních centrech našeho regionu nebo online.
více informací
Josefov
Hravé léto v josefovské pevnosti S pevnosti Josefov již s nedočkavostí vyhlížejí letní měsíce, čas výletů a dovolených. Jaké bude letošní léto právě tady? Můžeme prozradit, že hravé a plné zajímavých novinek, které potěší všechny věkové generace. Můžete se těšit na nové tištěné i digitální průvodce, zážitkové prohlídky a mnohé další. více informací
darré
Jarní novinky v sortimentu Darré Český výrobce kvalitního povlečení a bytového textilu Darré představuje nové dekorační polštářky s motivy zvířat, ptáčků a jarní přírody, které u vás doma navodí příjemnou atmosféru. Povlaky jsou ušité z kvalitní 100% bavlněné látky o vyšší gramáži se zipovým zavíráním, na které je poskytována doživotní záruka.
více informací
camellus
S novým rokem přichází i nové produkty značky Camellus Již v prosinci loňského roku přinesl Camellus jednu ze svých novinek – sirup pro zimní sezónu s chutí a vůní koření. V tom letošním se můžete těšit na ořechy a ořechové směsi, někdy doplněné o nejrůznější sušené plody, jednodruhové bylinné čaje a později také bylinné čajové směsi i dárkové balíčky. více informací
kollová
Novinka z dílny Andrey Kollové Andrea Kollová z Jaroměře se již od roku 2009 snaží oživit tradiční techniku výšivky rybí šupinou. Využívá ji při výrobě broží, spon do vlasů, obrázků nebo betlémů. Její výrobky se pyšní certifikátem Regionální produkt Kladského pomezí. Nyní svůj sortiment rozšířila o originální náušničky ve tvaru srdíčka s rybí šupinkou.
více informací
sirup
Sirupy Martiny Hlouškové nově v Domku Boženy Němcové V nové turistické sezoně si výletnici budou moci zakoupit bylinné sirupy Martiny Hlouškové, které nesou označení Regionální produkt Kladského pomezí, také v Domku Boženy Němcové v Červeném Kostelci. Na výběr bude hned několik příchutí, a to mateřídouška, levandule, meduňka a divizna. více informací
bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku a Instagramu Staňte se naším fanouškem na sociálních sítích, kterými jsou Facebook a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu. Na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha:
Tomáš Menec, Jan Záliš, Ctibor Košťál, Honza Ježdík, Lenka Lembejová, Iveta Pokorná, Andrea Kollová, Martina Hloušková, Lucie Zákravská, archivy Kladské pomezí o.p.s., Česká televize, Mladá fronta DNES, Podziemne Miasto Osówka, město Rtyně v Podkrkonoší, město Náchod, Hotel U Beránka, Farma Wenet, Trees Červený Kostelec, Darré Náchod, Camellus.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY
4a50334b-bf42-42f8-8f70-3b90b3f78472.png