2 bulletin duben 2022 Jaro
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,

dlouho očekávané období prázdnin a letního cestování je tu, a proto i my pro vás máme
pestrou nabídku tipů na výlety křížem krážem Kladským pomezím:

TOULAVÝ BAŤOH - oblíbená cestovatelská hra pro rodiny s dětmi
FESTIVAL ZÁŽITKŮ - web plný netradičních výletů a zajímavých zážitkových aktivit
BOŽENA - cestujte po stopách života a díla spisovatelky Boženy Němcové
ČAPEK - tipy na výlety s čapkovskou tématikou

Mnoho další inspirace najdete v novém turistickém magazínu LÉTO V KLADSKÉM POMEZÍ.

Užijte si pohodové léto plné nezapomenutelných zážitků.
CO SE UDÁLO
magazín
Vyšel nový turistický magazín
„Léto v Kladském pomezí“
Nový turistický magazín je plný inspirace a tipů na letní výletování. Stěžejním tématem letošního vydání je „voda“, která se prolíná celým naším regionem v nejrůznějších podobách. K dostání je zdarma na pultech informačních center našeho regionu a v online podobě na našem webu.
přečíst online
konference
GVUN hostila konferenci
Léto 2023 v Kladském pomezí
V úterý 25. dubna 2023 proběhla v prostorech Galerie výtvarného umění v Náchodě tradiční regionální konference k zahájení turistické sezóny v Kladském pomezí. Zástupci měst, obcí a turistických atraktivit na ní představili novinky, na které se v letošním roce mohou návštěvníci těšit.
více informací
výročka
Výroční zpráva Kladského pomezí za rok 2022 Na webu Kladského pomezí najdete výroční zprávu za rok 2022, ve které se dočtete informace našich aktivitách, realizovaných projektech i turistických produktech. Její součástí je také finanční zpráva o hospodaření organizace.
přečíst online
setkání ic
Proběhlo setkání íčkařů Kladského pomezí V pondělí 29. května proběhlo ve Wenkově domě v Jaroměři pravidelné jarní setkání pracovníků infocenter Kladského pomezí. Účastníci pohovořili o novinkách, které připravili pro návštěvníky na letošní sezónu, ale také o plánovaných akcích.
více informací
cyklobusy
Byl zahájen provoz turistických autobusů s přepravou kol Kladské pomezí je díky svému rozmanitému reliéfu rájem cyklistů. K přepravě na atraktivní místa našeho regionu nebo pro zpáteční cestu můžete v turistické sezóně využít několik linek turistických autobusů s přepravou kol, které se poprvé rozjely na konci května.
více informací
osowka
Kladské pomezí navštívilo podzemní město Osówka Ve čtvrtek 20. dubna 2023 uspořádalo Kladské pomezí společný jarní poznávací výlet pro zástupce měst, obcí, turistických atraktivit a regionální výrobce. Cílem bylo polské podzemní město Osówka, kam nás pozval samotný správce objektu - pan Łazanowski.
více informací
cyklotoulky
Těšte se na nové Cyklotoulky z Kladského pomezí Ve čtvrtek 18. května 2023 proběhlo v našem regionu natáčení oblíbeného televizního pořadu pro všechny cyklonadšence s názvem Cyklotoulky. Jedná se již o čtvrtý díl z Kladského pomezí. Tentokrát se jeho tvůrci v čele s reportérem a redaktorem České televize Stanislavem Bartůškem projeli na kole podél řeky Metuje.
více informací
cimrman
Stopy Járy Cimrmana v Královéhradeckém kraji Zábavný cestopis České televize s názvem Stopy Járy Cimrmana v čele s průvodcem Miroslavem Táborským ve čtvrtém díle putoval po místech spjatých s otiskem světem neuznaného génia v Královéhradeckém kraji. V Kladském pomezí navštívili muzeum Velorexů na zámku v Novém Městě nad Metují, ale také vlakové nádraží v Náchodě.
přehrát online
presstrip
Kladské pomezí navštívili polští novináři Ve dnech 30. - 31. března 2023 se uskutečnil presstrip 7 zástupců polských médií do Kladského pomezí, kde je čekal nabitý program. Navštívili Státní zámek Náchod, Mýdlárnu Amálka manželů Venclákových, Malé lázně Běloves, Městské divadlo Dr. Josefa Čížka, Bakovský pivovar
a Nové Město nad Metují. více informací
velichovky
Kladské pomezí se účastnilo Mise Velichovky 2023 V pondělí 8. května 2023 proběhlo slavnostní zahájení lázeňské sezóny v lázních Velichovky, které je tradičně spojené s připomínkou konce 2. světové války, ale také příjezdu ozbrojeného konvoje 23. průzkumné squadrony do Velichovek. Kladské pomezí se akce zúčastnilo
se svým propagačním stánkem.
více informací
toulavka
Toulavá kamera navštívila Wenkův dům v Jaroměři Objekt, který patří mezi přední díla české moderní architektury, se po téměř tříleté rekonstrukci otevřel veřejnosti. Byl vybudován na začátku 20. století podle návrhu architekta Gočára jako obchodní dům. Nyní je součástí Městského muzea v Jaroměři a jeho expozice přibližuje historii domu i příběh obchodnické rodiny Wenke.
přehrát online
presstrip
Press trip Region v pohybu Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu v polovině května uspořádala v rámci projektu Region v pohybu třídenní presstrip pro aktivně zaměřené novináře z Litvy, Lotyšska, Německa, Slovenska i Čech. Během tří dnů poznali, jak pestrou škálu sportovních aktivit Královéhradecký kraj nabízí. V Kladském pomezí si užili návštěvu a prohlídku pevnosti Josefov.

více informací
mas
Vařit z lokálních surovin na Náchodsku je možné Ve středu 26. dubna se konala akce Od farmářů na talíř, kterou zorganizovala Místní akční skupina Stolové hory. Majitelé restaurací, kaváren, lokálních obchodů, ale i kuchařky ze školních jídelen navštívili tři farmy, které produkují brambory, mák, med, sýry a mléčné výrobky. Odpoledne je čekala i ochutnávka.
více informací
festival
Zúčastnili jsme se náchodského Dne pro rodinu a Festivalu KHK V pátek 23. června se konaly hned dvě zajímavé akce, na kterých nechybělo ani Kladské pomezí! Představili jsme nový letní magazín, mapu Toulavého baťohu a jízdní řády cyklobusů. Návštěvníci si u našeho stánku mohli vyplnit i jednoduchý vědomostní kvíz a za odměnu získali turistického průvodce.
více informací
vízmburk
Hrad Vízmburk mezi neobjevenými skvosty Česka Česká centrála cestovního ruchu CzechTourism vybrala pro letošní rok 42 turisticky zajímavých míst, o kterých se (zatím) moc neví, ale která rozhodně stojí za návštěvu. Je mezi nimi také zřícenina hradu Vízmburk neboli podkrkonošské Pompeje, kterou najdete nedaleko Havlovic v Kladském pomezí.
více informací
rozkoš
Na kole okolo Rozkoše Ve čtvrtek 22. června se skupina členů Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí vydala na cyklovýlet okolo vodní nádrže Rozkoš po cyklostezce, která je již z velké části hotova. Přestože panovalo velmi horké počasí, účastníci se unavili jen málo a ještě si užili atmosféru jako u opravdového moře. Trasa je pohodová, nenáročná, bez velkého převýšení a zvládnou ji i děti.
více informací
NA ČEM PRACUJEME
festival zážitků
Užijte si léto plné zážitků Rádi byste v létě zažili něco nezapomenutelného a netradičního? Navštivte náš web, který je plný neobvyklých zážitkových aktivit v Kladském pomezí. Těšit se můžete na speciální kostýmované prohlídky, dobrodružné programy, interaktivní hry či exkurze a mnoho dalšího.
navštívit web
Toulavý baťoh
Vyrazte na výlet s Toulavým baťohem Pokud máte rádi rodinné toulky napříč Kladským pomezím a oblíbili jste si soutěž s Toulavým baťohem, máme pro vás skvělou zprávu! Zapojit se můžete do dalšího ročníku cestovatelské hry. Slosování hlavních cen proběhne 6. října 2023.
více informací
čapek
Vydejte se po stopách sourozenců Čapkových Kladské pomezí má tu čest být rodištěm řady literárních velikánů. Mezi ně řadíme i sourozence Čapkovy. Nechte se zavést do kraje Devatera pohádek, inspiraci získáte v tištěné mapě s tipy na výlety nebo na tematickém webu.
navštívit web
Božena
Užijte si léto s Boženou! Vydejte se společně s námi do malebného kraje slavné české spisovatelky Boženy Němcové. Projděte se místy známými z románu Babička a objevte spoustu zajímavostí o této inspirativní ženě. Skvělým průvodcem vám bude praktická skládačka, která vás seznámí s jejím životním příběhem.
navštívit web
NECHTE SE INSPIROVAT
wenet
Nové přírůstky na farmě Wenet v Broumově Léto je už za dveřmi a na farmě Wenet v Broumově se rodí mláďátka. Posledním přírůstkem je malé velbloudě a vyklubala se také malá pštrosáčata. Lemurek, který se narodil na jaře, už povyrostl, a ve výběhu u oslíků pobíhají malí oslíčci. Tato všechna a mnohá další zvířátka můžete vidět na farmě každý den, otevřeno je od 10:00 do 17:00.

více informací
velichovky
Lázně na kole – aktivní relaxační pobyt Lázně na kole je unikátní produkt, ve kterém propojíte poznávání Kladského pomezí s bohatou historií, řadou atraktivních míst a rozmanitou přírodou s aktivním relaxačním pobytem a skvělou gastronomií. Ubytujeme Vás v prvorepublikových vilách zasazených do krásného lázeňského parku, zajistíme samostatné garáže pro Vaše kola. Využít můžete i pravidelné letní linky cyklobusů.
více informací
Trees
Koncerty v zahradní kavárně Trees Do Zahradní kavárny Trees v Červeném Kostelci můžete pravidelně zajít nejen na šálek kávy, ale také za dobrou hudbou. Na letošní sezónu je opět připraven bohatý hudební program. Vstupenky jsou již v prodeji, a zakoupíte je přímo na místě, v informačních centrech našeho regionu nebo online.
více informací
Amálka
Mýdla Amálka na jarmarku
v Malých lázních
Nositel certifikátu Regionální produkt Kladského pomezí, Mýdla Amálka, se svým stánkem provoněl v sobotu 10. června venkovní prostory Malých lázní v Náchodě-Bělovsi, kde se konal Lázeňský jarmark. Návštěvníci si mohli zakoupit ručně vyráběná mýdla různých tvarů, barev a vůní, mýdlové knoflíky do šatníku a také koupelové soli.
více informací
darré
Nová kolekce Dotek přírody od Darré Český výrobce kvalitního povlečení a bytového textilu Darré Náchod, jehož výrobky se pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí, představuje novou kolekci, která nese název "Dotek přírody". Je navržena s láskou k detailům, inspirovaná elegantními listy kapradin a rozmanitými květinami.
více informací
camellus
Letní osvěžení se sirupy Camellus V každé láhvi sirupů Camellus se skrývá příležitost vytvořit si osvěžující letní limonádu nebo lahodný drink. Že nevíte jak na to? Nebojte se, není to nic složitého. Vyberte si z rozmanité nabídky sirupů na webu www.camellus.cz tu pravou příchuť. Připravte si trochu ovoce, třeba toho, které vám zrovna zraje na zahrádce, led a vodu. Pak už stačí jen míchat, zdobit a ochutnávat.
více informací
žireč





Svatoanenské zahradní slavnosti Srdečně vás zveme na 22. Svatoanenské zahradní slavnosti, které proběhnou v sobotu 29. července v Domově sv. Josefa v Žirči. Těšit se můžete na zábavný den s bohatým kulturním programem pro všechny generace. Přijďte podpořit jediné zařízení v celé ČR, které poskytuje komplexní rehabilitační péči nemocným roztroušenou sklerózou. více informací

bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku a Instagramu Staňte se naším fanouškem na sociálních sítích, kterými jsou Facebook a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu. Na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha:
Tomáš Menec, Jan Záliš, Honza Bartoň / MAS Stolové hory, Markéta Tomanová, Lenka Lembejová, Markéta Venclová, archivy Kladské pomezí o.p.s., Česká televize, Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu, Malé Svatoňovice, Farma Wenet, Lázně Velichovky, Trees Červený Kostelec, Darré Náchod, Camellus, Domov sv. Josefa Žireč.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY