2 bulletin duben 2022 podzim
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,

léto je definitivně pryč a společně s ním i hlavní turistická sezóna v našem regionu.
My rozhodně nesmutníme, naopak máme velkou radost z toho, že naši destinaci hojně
a rádi navštěvujete. Věříme, že jste si výlety u nás užili naplno, a už nyní pro vás
připravujeme novinky na další rok.

V nejlbližší době se můžete těšit na následující:

VYLOSOVÁNÍ VÝHERCŮ SOUTĚŽE S TOULAVÝM BAŤOHEM
Proběhne již 6. října 2023.

Hezký barevný podzim v Kladském pomezí.
CO SE UDÁLO
josefov
Oživení pevnosti Josefov Pevnost Josefov v letošním roce nově vítá návštěvníky na dvou rozšířených okruzích, které, mimo jiné, zahrnují i objekty po rozsáhlé tříleté rekonstrukci hradeb. Oba okruhy je možné navštívit od dubna do října o víkendech a svátcích, v červenci a srpnu pak každý den.
více informací
slavnosti
Kladské pomezí se zúčastnilo Piccolominské slavnosti Druhou červencovou sobotu proběhla na náchodském zámku Piccolominská slavnost s bohatým celodenním programem. Na akci nechybělo ani Kladské pomezí se svým stánkem. Největší zájem byl tradičně o ilutrované mapy Toulavého baťohu.
více informací
čapek
ČAPEK bude mít nový videospot! V srpnu proběhlo díky podpoře Královéhradecké krajské centrály cestovního ruchu natáčení nového videospotu k projektu ČAPEK. Ten představuje místa spjatá s životy slavného sourozeneckého tria, ale také mapuje jejich dílo a životní osudy, které inspirují dodnes. Jednotlivé záběry vznikaly v Hronově, Malých Svatoňovicích a Úpici.
více informací
mff
Kladské pomezí na MFF Červený Kostelec Ve dnech 16.-20. srpna 2023 probíhal již 69. ročník Mezinárodního folklórního festivalu v Červeném Kostelci. Svůj propagační stánek zde mělo i Kladské pomezí. Zájemci mohli načerpat inspiraci, kam na výlet s dětmi, kde si odpočinout anebo jaké kulturní památky v našem regionu navštívit.
více informací
festival
Festival české filmové komedie zná letošní vítěze Ve dnech 10.-15. září 2023 probíhal v Novém Městě nad Metují již 45. Festival české filmové komedie, který zaznamenal rekordní návštěvnost i pozitivní ohlasy. Kromě vítězných soutěžních filmů byl oceněn také herec Luděk Sobota za nezapomenutelné role v komediálních filmech.
více informací
ubytko
Vývoj počtu přenocování v Kladském pomezí Počet přenocování v Kladském pomezí za rok 2022 je na stejné úrovni jako 2 roky před Covidem! V roce 2022 jsme zaznamenali navýšení o 27 % oproti předchozímu roku s celkovým počtem přenocování 308 090, což je téměř stejně jako v roce 2017, kdy toto číslo činilo 309 985.
více informací
kuronky
Kladské pomezí na Náchodských Kuronských slavnostech Druhou zářijovou sobotu proběhly na náchodském Masarykově náměstí tradiční Náchodské Kuronské slavnosti. Díky spolupráci s GVUN Náchod čekaly návštěvníky ve stánku Kladského pomezí nejen propagační materiály, ale také kreativní prostor k tvoření.
více informací
nofi
Novoměstská filharmonie zve na Noc v opeře Pohádkové i literární postavy ožívají ve skladbách Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka i Giuseppe Verdiho. Mladý symfonický orchestr z Nového Města nad Metují vyráží na zimní turné, na kterém se budou snoubit melodie z dramatických oper s komediálními operetami.
více informací
rocman

Díla Vladimíra Rocmana v Městské galerii Zázvorka Městská galerie Zázvorka v Novém Městě nad Metují vystavuje díla Vladimíra Rocmana. Výstava je připomenutím 100. výročí od narození akademického malíře a novoměstského rodáka. Probíhá až do 18. listopadu 2023. více informací
NA ČEM PRACUJEME
soutěž


Blíží se vyhlášení vítězů soutěže s Toulavým baťohem Slosování o hodnotné ceny v podobě zajímavých pobytů a rodinných vstupenek proběhne 6. října 2023. Výherci budou kontaktování a výsledky slosování najdete v aktualitách na našem webu a také Facebooku. více informací
NECHTE SE INSPIROVAT
čapek
Vydejte se za Čapky do Kladského pomezí Karel, Josef a Helena Čapkovi – slavné sourozenecké trio s kořeny v Kladském pomezí, které patřilo mezi významné osobnosti kulturního života meziválečného Československa. Vydejte se poznávat jejich dílo i životní osudy do jejich rodného kraje „mezi Úpou a Metují“ v roce, kdy si připomínáme výročí 85 let od úmrtí Karla Čapka.
více informací
tommy
Hotel TOMMY Wellness & SPA slaví 15. narozeniny První hosty hotel přivítal již v roce 2008. V průběhu své existence prošel mnohými změnami a nyní je především rodinným hotelem s láskou ke zvířatům, zaměřený na wellness služby, pro klienty, kteří touží po přátelské atmosféře, odpočinku a moderních službách. Díky své poloze je skvělým výchozím bodem pro výlety po celém Kladském pomezí.
více informací
wenet
Podzim na Farmě Wenet v Broumově Navštivte pohodové místo, kde to žije i na podzim! Jeřábi královští mají nový výběh, návštěvníci je tak mohou vidět zblízka každý den a obdivovat jejich krásnou korunku. Malé velbloudě oslavilo už 3. měsíc, oslíčci skotačí po výběhu, stejně tak kůzlátka a jehňátka. Na podzim a v zimě je farma otevřena každý den od 10:00 do 14:00, o svátcích a víkendech bývá otevírací doba prodloužena.
více informací
camellus
Camellus představuje své horké nápoje S příchodem podzimního období a chladnějších dnů si mnozí z nás rádi vychutnají horké nápoje, které zahřejí. Všechny sirupy Camellus jsou vhodné právě i pro tuto variantu přípravy. Vyzkoušejte třeba lahodný dýňový sirup, který na první pohled zaujme zářivou oranžovou barvou. Kromě dýně si v něm vychutnáte i pomeranč, skořici a hřebíček.
více informací
darré
Podzimní novinka od Darré Český výrobce kvalitního povlečení a bytového textilu Darré, jehož výrobky nesou označení Regionální produkt Kladského pomezí, vám přináší zcela novou exkluzivní kolekci "Dary lesa", která vás naladí na blížící se podzimní dny. Inspirována je krásami české krajiny a prostředím lesní říše.
více informací
perníčky
Medové perníčky Ivety Pokorné na akcích po celé republice Letošní sezóna přeje nejrůznějším akcím, a proto není divu, že i perníkářka Iveta Pokorná z Náchoda, jejíž medové perníčky z bio špaldové mouky nesou označení Regionální produkt Kladského pomezí, jezdí s úsměvem na tváři po celé České republice.
více informací
velichovky
Svatomartinské slavnosti v Lázních Velichovky Zveme vás na Svatomartinské slavnosti do Lázní Velichovky, které proběhnou v termínu 11. listopadu 2023 od 10 hodin. Slavnosti zahájí svým příjezdem svatý Martin, který přesně v 11 hodin otevře první svatomartinské víno. Těšit se můžete na bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.
více informací
trees
Koncert Winstona Watsona v zahradní kavárně Trees Winston Watson, legenda a ex bubeník Boba Dylana přijal pozvání renomovaného zpěváka a varhaníka Jana Holečeka, aby společně odehráli v České republice a na Slovensku několik exkluzivních koncertů věnovaných tvorbě a písním Boba Dylana. V zahradní kavárně Trees vystoupí 7. října 2023 od 14:30.
více informací
trees



Vánoční zahradní trhy v Trees Přijďte si v sobotu 2. prosince 2023 užít předvánoční atmosféru do zahradnictví Trees v Červeném Kostelci. Budete si moct zakoupit rozmanitý sortiment. Těšit se můžete také na bohatou kuchyni, horké nápoje a od 14 hodin koncert Pavla Rohleny a The Brownies.více informací

bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku a Instagramu Staňte se naším fanouškem na sociálních sítích, kterými jsou Facebook a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu. Na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha:
Ctibor Košťál, město Jaroměř, Tomáš Menec, Jan Záliš, Lenka Lembejová, Markéta Venclová, Michal Fanta, Katrin Patriková, archivy Kladské pomezí o.p.s., Malé Svatoňovice, Hotel TOMMY, Farma Wenet, Lázně Velichovky, Trees Červený Kostelec, Darré Náchod, Camellus, Iveta Pokorná.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY
4a50334b-bf42-42f8-8f70-3b90b3f78472.png