2 bulletin duben 2022 pf
CO SE UDÁLO
hodnocení
Hodnocení činnosti destinační společnosti Kladské pomezí V prvním pololetí letošního roku proběhlo dotazníkové šetření k hodnocení činnosti destinační společnosti Kladské pomezí mezi našimi členy, partnery a jinak spolupracujícími subjekty. Nejlépe hodnotili spolehlivost a dodržování termínů, informační servis, komunikaci, marketingovou komunikaci a PR či flexibilitu.
více informací
setkání ic
V úpické hvězdárně proběhlo setkání pracovníků infocenter Při pravidelním podzimním setkání "íčkaři" zhodnotili uplynulou sezónu a nastínili plány na tu nadcházející. Kromě toho si užili komentovanou prohlídku hvězdárny a seznámili se s nově certifikovaným regionálním produktem Kladského pomezí - svíčkami ze včelího vosku Petry Švarcové z Nového Města nad Metují.
více informací
certifikace
Certifikovali jsme nové regionální výrobky Do pomyslné rodiny certifikovaných regionálních výrobků Kladského pomezí v říjnu přibyly tradiční svíčky ze včelího vosku paní Petry Švarcové z Nového Města nad Metují a originální keramika Jany Mertlíkové z Olešnice u Červeného Kostelce.

více informací
tb
Známe výherce cestovatelské hry s Toulavým baťohem V pátek 6. října 2023 proběhlo vyhodnocení soutěže s Toulavým baťohem. Výherci byli kontaktováni. Stejně jako v předchozích letech se i tentokrát soutěžilo o hodnotné ceny v podobě poukazů na pobyty a zážitky v Kladském pomezí či rodinné vstupenky na zajímavá místa.
více informací
školení 01
Školení TIC na téma Informační centrum 21. století Destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko, Hradecko a Kladské pomezí uspořádali školení pro turistická informační centra na téma IC 21. století, které umí vytvořit kvalitní produkt a umí ho „prodat“ zákazníkovi. Konalo se v pátek 27. října v Rychnově nad Kněžnou a školitelem byl Pavel Pichler.
více informací
josefov
Pevnost Josefov v polském cyklu Dolnoslezská tajemství V říjnu navštívila pevnostní město Josefov polská novinářka, cestovatelka a spisovatelka Joanna Lamparska, která je autorkou mnoha historických knih a turistických průvodců, mj. o česko-polském pohraničí. Natáčela zde další díl cyklu Dolnośląskie tajemnice (Dolnoslezská tajemství) pro polské Radio Wrocław.
přehrát video
ostašinka
Alej Ostašinka se rozrostla o dalších 50 stromů Stromořadí starých ovocných odrůd vysadilo 11. listopadu pod stolovou horou Ostaš více než 120 dobrovolníků. Navázali tím na loňskou vydařenou akci. Alej Ostašinka nyní čítá sto stromů, které přinesou vítaný prvek pro krajinu i občany obcí Žďár nad Metují a České Metuje, jež propojuje. Sázení zorganizovala MAS Stolové hory.
více informací
školení 02
Školení Online marketing v TIC Destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko, Hradecko a Kladské pomezí uspořádali školení pro turistická informační centra na téma marketing na webových stránkách, sociálních sítích a behaviorální marketing. Konalo se 10. listopadu v Rychnově nad Kněžnou a školitelem byl opět Pavel Pichler.

více informací
betlém



Měšťanský betlém Jarmily Haldové se rozrostl o skály a uličku Zadomí Měšťanský betlém Jarmily Haldové, kterým se pyšní Městské muzeum Nové Město nad Metují, se nově rozrostl o zdejší skály a uličku Zadomí. Rozšířenou podobu svého monumentálního díla představila sama autorka během Adventní muzejní noci v sobotu 2. prosince 2023. více informací
NA ČEM PRACUJEME
zima
Užijte si zimu v Kladském pomezí V případě příznivých podmínek je Kladské pomezí doslova rájem běžkařů. Najdete tu více než 300 km upravovaných tratí, pro které je charakteristické pozvolné stoupání, mírné sjezdy a pohádkové výhledy do kraje. Aktuální informace o sjízdnosti tratí najdete na specializovaném webu.

navštívit web
rozkoš cestovat
Kladské pomezí – Rozkoš cestovat Nový claim turistické oblasti Kladské pomezí v sobě ukrývá nejvýraznější krajinný prvek oblasti – vodní nádrž Rozkoš, patřící mezi největší vodní plochy v České republice. Cílem nové strategie destinační společnosti Kladské pomezí, o.p.s. je snadná lokalizace oblasti a propojení turistických cílů s přírodním zdrojem VODA.
více informací
NECHTE SE INSPIROVAT
bohumír
Důl Bohumír a Hornický skanzen Žacléř můžete navštívit i v zimě V tomto období je návštěva dolu, ale i skanzenu možná pouze na základě předchozí rezervace! Z provozních důvodů je nutné se objednat minimálně 5 dnů dopředu a minimální počet návštěvníků je stanoven na 8 osob. V případě příznivích podmínek si užijete i ledovou výzdobou ve štolách Bohumír a Jitřenka.
více informací
velichovky
Rok 2024 v Lázních Velichovky V novém roce si klienti-samoplátci mohou užít zcela nové pobytové balíčky. Jedná se o čtrnáctidenní léčebně rehabilitační pobyt s názvem „Lázně na zkoušku“ s 30 procedurami a lékařskou konzultací, sedmidenní pobytový balíček „Ozdravná vodíková terapie“ nebo pětidenní „Lázeňský minirelax“. Do konce ledna 2024 můžete využít slevu 20 % na všechny pobyty.
více informací
kalinayová
Ateliér RéziKa se na Vás těší i v novém roce 2024 Ateliér RéziKa Terézie Kalinyové, jejíž výrobky patří k certifikovaných Regionálním produktům Kladského pomezí, se na vás těší i v roce 2024. Připraveny jsou opět zajímavé kurzy tradičních řemesel a technik, které se uskuteční v Praze a v České Skalici. Kromě toho můžete Terézii potkat i na dalších nejrůznějších akcích napříč naší republikou.
více informací
pokorná
Perníčková dílnička Ivety Pokorné v Malých lázních V sobotu 25. listopadu si malí i velcí návštěvníci užli v prostorech zdejšího infocentra zdobení perníčků cukrovou polevou. Tvořilo se pod vedením zkušené perníkářky Ivety Pokorné, jejíž medové perníčky z bio špaldové mouky nesou označení Regionální produkt Kladského pomezí.
více informací
amálka
Mýdla Amálka představují novinku! Náchodská rodinná firma Mýdla Amálka, jejíž výrobky se pyšní certifikátem Regionální produkt Kladského pomezí, představuje úžasnou pěnivou šumivku do koupele. Krásně voní, šumí a pění, a to více jak 10 minut! Užijte si nekonečný festival pěny ve Vaší vaně. Díky stylové krabičce je i skvělým dárkem pro Vaše blízké.
více informací
camellus
Jaký byl rok 2023 v Camellus Další rok uběhl jako voda. Je čas pro nové plány a přání, ale rádi bychom se ohlédli i za tím, co se povedlo v uplynulých měsících. Camellus rozšířil svoji nabídku o skvělé bylinkové čaje s originální recepturou a ke konci roku ještě o výborný džem z pomerančů a zázvoru, který se perfektně hodí nejen na pečivo, ale třeba také k sýrům.
více informací
TREES
KONCERT Holeček & Marcel Project v Trees Zveme vás na koncert Holeček & Marcel Project do Zahradní kavárny Trees v Červeném Kostelci, který proběhne v pátek 26. ledna 2024 od 19:00. Těšte se na spojení dvou výjimečných rockových muzikantů s bohatou hudební historií. Zazní originální a neotřelé aranže rockových klasik, ale také autorské skladby z alba Light Up Your Fire.

více informací
trees
MHFF BEST OF FEST 2024 v Trees Nejúspěšnější filmy z Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují 2023 míří na akci MHFF BEST OF FEST 2024 do Zahradní kavárny Trees v Červeném Kostelci. Akce se koná 17. února 2024 od 18:00. Hostem večera bude se svou přednáškou držitel dvou Zlatých cepínů Zdeněk „Háček" Hák. Program okořenění nepálská kuchyně a prodej čelenek a kulichů značky Hobiš paní Strnadové.
více informací
bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku a Instagramu Staňte se naším fanouškem na sociálních sítích, kterými jsou Facebook a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu. Na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Venclová, Lenka Lembejová,
Markéta Tomanová

Fotografie a obrazová příloha:
Tomáš Menec, Jan Záliš, Markéta Tomanová, Lenka Lembejová, Markéta Venclová, Honza Bartoň / MAS Stolové hory, Jiří Jedlička, Ing. Petr Kuna, archivy Kladské pomezí o.p.s., Orlické hory a Podorlicko, Dolnośląskie tajemnice, Terézie Kalinayová, Camellus, Mýdla Amálka, Lázně Velichovky, Trees Červený Kostelec, Mezinárodní Horolezecký Filmový Festival.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY
4a50334b-bf42-42f8-8f70-3b90b3f78472.png