2 bulletin duben 2022 jaro
Milí partneři, přátelé a příznivci Kladského pomezí,

jaro je v plném proudu a společně s ním i námi všemi očekávaný začátek nové turistické sezóny. Co všechno pro vás chystáme?

ROK V KLADSKÉM POMEZÍ – celoroční vydání oblíbeného turistického magazínu vychází již 16. dubna 2024.

ČAPEK – projekt, který mapuje život sourozenců Čapkových v jejich rodném kraji, se dočká aktualizace tištěného materiálu s přesahem do Středních Čech.

TOULAVÝ BAŤOH – připravujeme další ročník rodinné cestovatelské hry včetně novinek, které vám postupně představíme.

KLADSKÉ POMEZÍ NA VLNĚ – chystáme realizaci tříletého přeshraničního projektu zaměřeného na cestovní ruch s tematikou vody jako nenahraditelného přírodního zdroje.

Mnoho dalších novinek a tipů na výlety představíme na červnové konferenci Léto v Kladském pomezí, která se tradičně pořádá k zahájení turistické sezóny.

Přejeme vám krásné slunečné jarní dny.
CO SE UDÁLO
regionální produkt
Vyrobeno v Kladském pomezí Kladské pomezí se již osmým rokem řadí k regionům s vlastní ochrannou známkou regionálních výrobků. Úspěšným procesem certifikace jich do této chvíle prošlo více než dvacet a všechny se právem pyšní označením Regionální produkt Kladského pomezí. Patří mezi ně nejrůznější lahůdky, bytové doplňky, šperky, tradiční hračky, mýdla či koupelové soli.
více informací
Velichovky
Kladské pomezí navštívilo Lázně Velichovky Ve čtvrtek 14. března 2024 uspořádalo Kladské pomezí jarní poznávací výlet pro své členy, partnery a regionální výrobce. Cílem byly Lázně Velichovky 1897 - moderní české lázně s dlouholetou tradicí. Užili jsme si komentovanou prohlídku lázeňského areálu, vyzkoušeli si chůzi s trekovými holemi a seznámili se s lázeňskými procedurami.
více informací
rozkoš
Kladská stezka a cyklookruh okolo Rozkoše Již před více než 13 lety se zrodila myšlenka na vznik „Kladské stezky“ - turistické bezbariérové komunikace pro cyklisty i pěší od Labské stezky v Jaroměři přes Náchod až do polského Klodska. Některé úseky jsou již hotové, jiné se budují a zbývající teprve na realizaci čekají. Nedílnou součástí stezky je cyklookruh okolo vodní nádrže Rozkoš, jehož realizace je v plném proudu.
více informací
na vlně
Partnerství v projektu KLADSKÉ POMEZÍ NA VLNĚ V rámci příprav realizace tříletého přeshraničního projektu KLADSKÉ POMEZÍ NA VLNĚ, zaměřeného na cestovní ruch s tematikou vody jako nenahraditelného přírodního zdroje, jsme 1. února 2024 vyhlásili výzvu k vytvoření partnerství v projektu pro subjekty s turistickými atraktivitami s danou tematikou, které se stanou součástí ucelené nabídky.
více informací
Wenkův dům
Wenkův dům v žebříčku portálu Kudy z nudy! Wenkův dům v Jaroměři se umístil v žebříčku legendárních obchodních domů 20. století, který sestavil turistický portál Kudy z nudy! Navštivte tento architektonický skvost počátků české moderny od architekta Josefa Gočára i vy! Dnes zde sídlí Městské muzeum v Jaroměři, jehož expozice přibližuje historii obchodního domu, příběh rodiny Wenke a mnoho dalšího.
více informací
zajímavosti
Zajímavosti z regionů navštívili Kladské pomezí Pořad České televize se tentokrát vypravil do malebného kraje Boženy Němcové! Navštívil městys Žernov se stejnojmennou turisticky oblíbenou rozhlednou a také přilehlé Babiččino údolí, kde se nachází několik mostů a lávek přes řeku Úpu včetně Červeného mostu, který v loňském roce prošel celkovou rekonstrukcí a nyní opět slouží turistům.
přehrát pořad
pomezí
V dubnu startuje projekt Živoucí pomezí! Muzeum Náchodska v dubnu odstartuje projekt, který má podpořit lokální patriotismus a pozitivní vztah k místu, ve kterém žijeme. Účastníci se v rámci workshopů v krajině mohou těšit na toulání po známých i méně známých místech Kladského pomezí, na které se společně s lektory podívají z jiné perspektivy.
více informací
toulavka
Toulavá kamera navštívila Kladské pomezí Oblíbený cestovatelský pořad České televize po nějaké době opět zavítal do Kladského pomezí. Tentokrát se vydal po stopách bývalé kupecké stezky, která spojovala Prahu s Vratislaví. Část stezky vedla i naším regionem, a právě trasu z České Skalice do Náchoda přes průsmyk zvaný Branka reportáž připomíná.
přehrát pořad
ples

Ohlédnutí za Hudebním plesem V sobotu 17. února uspořádala Koletova hornická hudba svůj 12. Hudební ples v Orlovně ve Rtyni v Podkrkonoší. Celý večer doprovázela hudbou k tanci a poslechu skupina Lucky band z Hradce Králové. Návštěvnost byla hojná, zábava skvělá, jídlo i pití výborné. více informací
NA ČEM PRACUJEME
čapek
Připravujeme novinky v projektu ČAPEK! Projekt ČAPEK mapuje život Josefa, Karla a Heleny Čapkových v jejich rodném Královéhradeckém kraji. Prostřednictvím praktické tištěné mapy a webových stránek již sedmým rokem provází návštěvníky atraktivními místy našeho regionu, která jsou se slavnou sourozeneckou trojicí spjata. Letos se projekt dočká hned několika novinek.
více informací
magazín
Chystáme nový magazín Rok v Kladském pomezí Turistická sezóna se nezadržitelně blíží, a přípravy nového vydání magazínu Kladského pomezí míří do finále. Čtenáři se poprvé dočkají jednoho celoročního vydání, které využijí od jara až do zimy. Vychází již 16. dubna a hned poté si jej budete moci vyzvednout zdarma v infocentrech. Dostupný bude také v elektronické podobě na našich webových stránkách.
archiv tisku
toulavý baťoh



Připravujeme další ročník soutěže s Toulavým baťohem Pokud máte rádi rodinné toulky napříč zajímavými místy Kladského pomezí a oblíbili jste si soutěž s Toulavým baťohem, máme pro vás skvělou zprávu! Již nyní totiž aktivně připravujeme další ročník této populární cestovatelské hry. Těšit se můžete i na novinky, které vám včas představíme. navštívit web
NECHTE SE INSPIROVAT
tommy
Samoobslužný bar v Hotelu TOMMY je otevřený i pro veřejnost! Můžete si sami načepovat pivo, uvařit pravou italskou kávu, ochutnat moravská vína z Velkých Bílovic nebo si namíchat alko či nealko nápoj. Samozřejmostí jsou i dezerty dle denní nabídky, skvělé plněné bagety, sendviče nebo bagely od místního náchodského pekaře, popcorn nebo nanuky. V případě, že si nebudete jisti, personál hotelu vám rád s čímkoliv pomůže.
více informací
bohumír
Měděný důl Bohumír plánuje rozšířit prohlídkovou trasu V letošním roce byla do programu Interreg Česko-Polsko 2021-2027 předložena projektová žádost s názvem „Hornické dobrodružství – objevte turistické zlato pohraničí“. Měděný důl Bohumír plánuje v rámci projektu rozšíření prohlídkové trasy v dole o 1. patro. Informace o přidělení či nepřidělení dotace by měla být známa ve druhé polovině tohoto roku.
více informací
fiesta
6. ročník fiesty Balóny nad Rozkoší Ve dnech 5. až 8. září 2024 se koná 6. ročník letní fiesty horkovzdušných balonů. Očekává se celkem 6 letů 30 horkovzdušných balonů v okolí Rozkoše se starty v České Skalici, Náchodě a Novém Městě nad Metují. Létá se vždy v ranních hodinách po východu slunce a v podvečerních hodinách před západem slunce. V roce 2024 se bude jednat o největší balonovou akci v České republice.
více informací
maringotky
Zahradní maringotky plné novinek Zahradní maringotky pana Rydla z Nového Města nad Metují se již několik let pyšní certifikací Regionální produkt Kladského pomezí. Výroba za dobu své existence prošla postupným vývojem - od dřevěných hraček, přes dřevěné domečky na kolečkách pro děti, chatky na kolečkách a prodejní stánky až po zahradní domky s kompletním vybavením, které umožňují celoroční pobyt.
více informací
velichovky
Zveme vás na Misi Velichovky! Užijte si slavnostní otevření lázeňské sezóny v lázních Velichovky spojené s připomínkou konce 2. světové války! Oblíbená akce proběhne ve středu 8. května 2024 od 10 do 16 hodin. Přeneste se do květnových událostí roku 1945, těšit se můžete na historické ukázky, dobový program, řemeslné trhy, dětské dílničky a mnoho dalšího.
více informací
camellus
Camellus provoní váš svět V Camellu mají rádi vše, co voní přírodou a zejména bylinkami. Svou nabídku se neustále snaží doplňovat o zajímavé a inovativní kousky. Nyní představují nové designové aroma difuzéry do aut a interiérů, které nejen krásně voní, ale zároveň odpovídají současným nárokům na udržitelnost a ekologii.
více informací
trees




Zahradní kavárna Trees chystá nabitý program Těšit se můžete na nezapomenutelné hudební zážitky, které zajistí koncerty nejrůznějších zajímavých osobností. Chybět nebudou ani oblíbené trhy s pestrou nabídkou produktů od místních řemeslníků a tvůrců. A to zdaleka není vše!více informací

bd40922d-eca1-4c63-b6bc-e656e5f7515e.jpg







Staňte se fanouškem našeho Facebooku a Instagramu Staňte se naším fanouškem na sociálních sítích, kterými jsou Facebook a Instagram. Díky tomu vám neunikne žádná informace o nejrůznějších zajímavostech, aktualitách a akcích z celého regionu. Na Instagramu vaše oko poteší krásné fotografie našeho kraje. Najdete nás vždy pod názvem „Kladské pomezí“. více informací

NEPŘEHLÉDNĚTE
21e9a2c8-557b-4984-9e99-f7fd5f8ced8c.jpg
472b2a93-af83-4ab3-b3da-9d5ba9b2debb.jpg
PODPOŘTE NÁS
Podpořte region Kladské pomezí umístěním některého z našich bannerů. Stačí zkopírovat daný html kód do zdrojového kódu vašich stránek.
bannery pro umístění na váš web
bd8d7174-3068-4dee-801c-91c71199312d.png
Extra nabídka pro naše členy Členové Svazu cestovního ruchu Kladské pomezí mají možnost získat mapové podklady celého regionu nebo jeho části pro nekomerční využití do letáků a tiskovin.
Kontakt Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 725 972 033
e-mail: info@kladskepomezi.cz
Redakční rada Markéta Tomanová,
Lenka Lembejová, Lucie Hnízdilová

Fotografie a obrazová příloha:
Martin Kábrt, Tomáš Menec, Jan Záliš, Lenka Lembejová, Markéta Tomanová, Marcel Rydlo, archivy Kladské pomezí o.p.s., Česká televize, Muzeum Náchodska, město Rtyně v Podkrkonoší, Hotel TOMMY, David Línek, Lázně Velichovky, Trees Červený Kostelec, Camellus.
0f1b2cd0-3a3d-412b-b22a-914d07def5e2.pngUBYTOVÁNÍ 5466cab7-2b83-44a2-af68-46856713d9ec.pngPŘÍRODA 3c1e1a2d-e3ec-44bc-a03c-1b3436d68f39.pngAKTIVITY d7888bd5-80c5-46d4-a623-f99400c57ae5.pngKULTURA 8b20ff2d-d551-4493-ae0b-347cd9136726.pngVÝLETY
4a50334b-bf42-42f8-8f70-3b90b3f78472.png