Chvilku strpenínačítám obsah

Kladské pomezí dětem, turistická oblast
Filtrování podle
Aktuality

Jak se holky Uhlířovy v pekle napravily

Datum konání: - (Červený Kostelec)

Jak se holky Uhlířovy v pekle napravili

V neděli 20. 3. 2016 od 15:00 v Divadle J. K. Tyla čeká na nejmenší z nás další pohádka v rámci dětského divadelního předplatného. Tentokrát můžete shlédnout příběh o hubaté, zlé, parádivé děvečce a hloupém čertovi, který zajisté všichni dobře znáte. Původní pohádku, podle lidových báchorek sepsala spisovatelka Božena Němcová. Na stejnojmenný příběh zkomponoval operu významný hudební skladatel Antonín Dvořák. Babičky a dědečkové mají zajisté v paměti televizní inscenaci pohádky s paní Jiřinou Bohdalovou, nebo kreslený film v režii Václava Bedřicha. Prostě „Čert a Káča“ je známá a oblíbená.

Ovšem toto pojetí pohádky se od původního originálu liší. Pravda, Káču i čerta v pohádce potkáte. Zdálo se nám však, že na jedno děvče a jednoho čerta je těch neřestí přeci jen trochu hodně. Proto jsme přidali k hubaté Káče parádivou sestru Julinku a línou setru Barušku. Ani čert Barnabáš nezůstal sám ve svém trápení a na pomoc mu přispěchali další dva čerti, Mezulín a Kopejtko.

Pro veselejší náladu, pohádku provázejí písničky. Melodie písní budete znát, texty písní najdete pouze v našem provedení. Upravili jsme je, aby odpovídali ději pohádky. Pozornému posluchači však známé melodie neuniknou…

A ještě jedno malé překvapení na vás čeká v úplném začátku. Do divadla chodíme všichni a rádi. Ruku na srdce, kdo však ví, kolik lidí a řemesel je zapotřebí, aby se taková pohádka povedla? Malinko vám poodhalíme divadelní zákulisí a některá divadelní povolání představíme. A co víc? Společně se naučíme chování správného diváka.

Vstupenky jsou v předprodeji v informačním centru v Červeném Kostelci nebo na www.123vstupenky.cz

ZPĚT NA AKTUALITY

Kontakty

Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Sat

Ke stažení