Chvilku strpenínačítám obsah

Kladské pomezí dětem, turistická oblast
Filtrování podle
Aktuality

Regionální produkt Kladského pomezí získal ocenění v soutěži Regionální potravina Královéhradeckého kraje

Datum publikace: 20. 09. 2017

V Královéhradeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

Hradec Králové, 19. června 2017 - Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Královéhradeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2017. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 136 produktů od 36 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 22 výrobků z kategorií Masné výrobky tepelně opracované a Alkoholické a nealkoholické nápoje.

Na hodnocení bylo navrženo celkem 8 výrobků

Výrobky hodnotily dvě šestičlenné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. K udělení značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2017 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z různých kategorií.

Oceněný výrobek může zdarma užívat značku Regionální potravina

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.  

Cenu předsedy Hodnotitelské komise získal sirup Camellus

K udělení Ceny předsedy Hodnotitelské komise soutěže Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2017 navrhl předseda Hodnotitelská komise ve spolupráci s ostatními členy 3 výrobky. Mezi nimi se nacházel i jeden z Regionálních produktů Kladského pomezí - bylinný sirup Camellus jitrocelový s mátou! K výhře velice gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů.

Celou tiskovou zprávu naleznete zde: Tisková zpráva Regionální produkt

 
ZPĚT NA AKTUALITY

Kontakty

Kladské pomezí, o.p.s.
Karlovo náměstí 179
547 01 Náchod

tel./fax: +420 602 190 198
e-mail: info@kladskepomezi.cz
www.kladskepomezi.cz

Sat

Ke stažení